Metformin ua maua ni mea fou

1. O lo'o fa'amoemoe e fa'aleleia atili le lamatiaga o le fa'aletonu o fatuga'o ma le oti mai fa'ama'i fatuga'o
WuXi AppTec's content team Medical New Vision na faʻasalalau tala e faʻapea o se suʻesuʻega a le 10,000 tagata na faʻaalia ai e mafai e le metformin ona faʻaleleia le lamatiaga o le faʻaletonu o fatugaʻo ma le oti mai faʻamaʻi fatugaʻo.

O se suʻesuʻega na lomia i le American Diabetes Association (ADA) journal "Diabetes Care" (Diabetes Care) na faʻaalia ai o vailaʻau ma suʻesuʻega ola o le sili atu i le 10,000 tagata na faʻaalia ai o tagata mamaʻi maʻisuka ituaiga 2 e maua i le maʻi fatugaʻo (CKD) e ave le Metformin e fesoʻotaʻi ma. faʻaitiitia le lamatiaga o le oti ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (ESRD), ma e le faʻateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis.

O fa'ama'i fatuga'o tumau ose fa'alavelave masani o le ma'i suka.Ile manatu o tagata mama'i mama'i fatuga'o e mafai ona fa'atonuina le metformin, na su'esu'e ai e le au su'esu'e 2704 ma'i i vaega ta'itasi e lua o lo'o ave le metformin ae le o le fa'aaogaina o le metformin.

O faʻaiʻuga na faʻaalia ai pe a faʻatusatusa ia i latou e leʻi faʻaaogaina le metformin, o tagata mamaʻi na ave le metformin e 35% le faʻaitiitia o le lamatiaga o mafuaʻaga uma o le oti ma le 33% faʻaitiitia le lamatiaga o le alualu i luma i le faʻamaʻi faʻamaʻi.O nei faʻamanuiaga na faasolosolo malie ona faʻaalia pe a ma le 2.5 tausaga o le faʻaaogaina o le metformin.

E tusa ai ma le lipoti, i tausaga talu ai nei, o taʻiala a le US FDA e fautuaina le faʻamalieina o le faʻaaogaina o le metformin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻamaʻi fatugaʻo tumau, ae naʻo tagata mamaʻi mamaʻi fatugaʻo.Mo tagata mama'i e feololo (tulaga 3B) ma fa'ama'i fatuga'o ogaoga, o le fa'aogaina o le metformin o lo'o finau pea.

Na faapea mai Dr. Katherine R. Tuttle, o se polofesa i le Iunivesite o Uosigitone i le Iunaite Setete: “O iʻuga o le suʻesuʻega e faamautinoa ai.E oʻo lava i tagata mamaʻi e maua i fatugaʻo ogaoga, o le lamatiaga o le lactic acidosis e matua maualalo lava.Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻamaʻi fatugaʻo tumau, o le metformin e mafai ona avea ma se mea e puipuia ai le oti ma o se vailaʻau taua mo le faʻaletonu o fatugaʻo, ae talu ai o se suʻesuʻega i tua ma mataʻituina, o taunuuga e tatau ona faʻamatalaina ma le totoa.

2. Va'aiga fa'afoma'i eseese ole vaila'au fa'amaneta metformin
Metformin e mafai ona taʻua o se vailaʻau tuai masani ua umi se taimi.I le si'itia o su'esu'ega o vaila'au fa'asaina, i le 1957, na fa'asalalau ai e le saienitisi Falani o Stern fa'ai'uga o ana su'esu'ega ma fa'aopoopo i ai le fa'aputuga o le lilac o lo'o i ai le gaioiga o le hypoglycemic i fatu 'oti.Alkali, e igoa ia metformin, Glucophage, o lona uiga o le suka suka.

I le 1994, na faʻatagaina aloaia ai le metformin e le US FDA mo le faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2.Metformin, o le vailaʻau faʻatulafonoina mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo lisiina o se vailaʻau muamua o le hypoglycemic i le tele o taʻiala mo togafitiga i totonu ma fafo.O loʻo i ai le lelei o le saʻo aʻafiaga o le hypoglycemic, maualalo le lamatiaga o le hypoglycemia, ma le tau maualalo.O le taimi nei o le vailaʻau sili ona faʻaaogaina O se tasi o le vasega o vailaʻau hypoglycemic.

I le avea ai o se vailaʻau faʻataʻitaʻi taimi, ua faʻatatauina e sili atu i le 120 miliona tagata faʻaoga metformin i le lalolagi atoa.

Faatasi ai ma le faʻalolotoina o suʻesuʻega, o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le malosi o le metformin.I le faaopoopo atu i suʻesuʻega lata mai, ua maua foi le metformin e toetoe 20 aʻafiaga.

1. Anti-matua aafiaga
I le taimi nei, ua faʻamaonia e le US Food and Drug Administration le faʻataʻitaʻiga o le "faʻaaogaina o le metformin e faʻafefe ai le matua".O le mafuaʻaga e faʻaaogaina ai e saienitisi mai fafo le metformin e fai ma sui o fualaau faʻamaʻi matutua atonu ona o le metformin e mafai ona faʻateleina le numera o mole okesene e tuʻuina atu i totonu o sela.Ae sili i mea uma, e foliga mai e faʻateleina ai le malosi o le tino ma faʻaumiumi ai le ola.

2. Pa'u mamafa
Metformin o se vailaʻau hypoglycemic e mafai ona faʻaitiitia le mamafa.E mafai ona fa'atuputeleina le fa'alogoina o le inisalini ma fa'aitiitia le ga'o.Mo le tele o ituaiga 2 suka suka, o le paʻu o le mamafa lava ia o se mea e fesoasoani i le pulea mautu o le suka toto.

O se suʻesuʻega a le United States Diabetes Prevention Program (DPP) na faʻaalia ai i se vaitaimi suʻesuʻe e leʻi mataʻituina o le 7-8 tausaga, o tagata mamaʻi na mauaina togafitiga metformin na leiloa le averesi o le 3.1 kilokalama le mamafa.

3. Fa'aitiitia le lamatiaga o le fa'ato'itama ma le fa'ato'a fanau mo nisi o tina ma'itaga
O suʻesuʻega lata mai na lomia i le The Lancet o loʻo faʻaalia ai e mafai e le metformin ona faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻafano ma le faʻataʻitaʻiga i nisi o fafine maʻitaga.

E tusa ai ma lipoti, o saienitisi mai le Norwegian University of Science and Technology (NTNU) ma St. Olavs Hospital na faia se suʻesuʻega toeitiiti atoa le 20-tausaga ma iloa ai o tagata mamaʻi e maua i le polycystic ovary syndrome o loʻo ave le metformin i le faaiuga o le 3 masina o le maitaga e mafai ona faʻaitiitia ai le post- fa'ato'a fa'ato'a fa'ato'a ma'itaga.Tulaga lamatia o le fanau vave.

4. Puipuia le mumū e mafua mai i le asu
O faʻaiʻuga o suʻesuʻega na faʻaalia ai o le 'au na taʻitaʻia e le Polofesa Scott Budinger o le Northwestern University na faʻamaonia i isumu e mafai e le metformin ona puipuia le mumū e mafua mai i le asu, puipuia ai siama puipuia mai le tuʻuina atu o se mole mataʻutia i totonu o le toto, faʻalavelaveina le faʻavaeina o le thrombosis, ma faʻapea. faʻaititia le cardiovascular system.Le lamatiaga o faʻamaʻi.

5. Puipuiga cardiovascular
Metformin e iai a'afiaga puipuia o le fatu ma e na'o le pau lea o le vaila'au fa'atosina o lo'o fautuaina mai e ta'iala o le ma'isuka e iai fa'amaoniga manino o le manuia o le cardiovascular.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le togafitiga umi o le metformin e fesoʻotaʻi tele ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le maʻi fatu fatu i tagata fou faatoa maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 2 ua uma ona atiaʻe le maʻi cardiovascular.

6. Fa'aleleia le ma'i o le polycystic ovary
O le Polycystic ovary syndrome o se faʻamaʻi eseese e faʻaalia i le hyperandrogenemia, faʻaletonu o le ovary, ma le polycystic ovary morphology.O lona pathogenesis e le o manino, ma o tagata gasegase e masani ona eseese tikeri o le hyperinsulinemia.O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai e le metformin ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, toe faʻafoʻisia lona gaioiga o le ovulation, ma faʻaleleia le hyperandrogenemia.

7. Fa'aleleia le fuga o le intestinal
O suʻesuʻega ua faʻaalia e mafai e le metformin ona toe faʻafoʻisia le aofaʻi o fuga o le intestinal ma suia i se itu e faʻaleleia ai le soifua maloloina.E maua ai se siosiomaga ola lelei mo siama aoga i totonu o le manava, ma faʻaitiitia ai le suka toto ma faʻatonutonu lelei le tino puipuia.

8. O lo'o fa'amoemoe e togafitia nisi autism
Talu ai nei, na iloa ai e le au suʻesuʻe i le Iunivesite o McGill e mafai e le metformin ona togafitia nisi o ituaiga o Fragile X syndrome ma autism, ma o lenei suʻesuʻega fou na lomia i totonu o le tusi talaaga Nature Medicine, o se vaega laiti o le Natura.I le taimi nei, o le autism o se tasi lea o le tele o tulaga faʻafomaʻi e talitonu saienitisi e mafai ona togafitia i le metformin.

9. Fa'afoliga fibrosis pulmonary
Na maua e le au suʻesuʻe i le Iunivesite o Alabama i Birmingham i tagata mamaʻi e maua i le idiopathic pulmonary fibrosis ma le mouse pulmonary fibrosis faʻataʻitaʻiga faʻaosoina e le bleomycin, ua faʻaitiitia le gaioiga o le AMPK i le fibrotic tissues, ma le tissues e teteʻe sela Ua faateleina le apoptotic myofibroblasts.

O le fa'aaogaina o le metformin e fa'agaoioi ai le AMPK i myofibroblasts e mafai ona toe fa'afoliga nei sela i apoptosis.E le gata i lea, i le faʻataʻitaʻiga o le isumu, e mafai e le metformin ona faʻavavevaveina le faʻamalo o le tino fibrotic ua uma ona gaosia.O lenei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le metformin poʻo isi faʻamaʻi AMPK e mafai ona faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le fibrosis ua uma ona tupu.

10. Fesoasoani i le tuu o le ulaula tapaa
Ua maua e le au suʻesuʻe i le Iunivesite o Penisilevania o le faʻaaogaina o le nicotine umi e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻagaoioia o le ala faʻailoga AMPK, lea e faʻalavelaveina i le taimi o le faʻamavaeina o le nicotine.O le mea lea, na latou faʻamaonia ai afai e faʻaaogaina vailaʻau e faʻagaoioia ai le ala faʻailoga AMPK, e ono faʻaitiitia ai le tali faʻamavae.

Metformin o se AMPK agonist.Ina ua tuʻuina atu e le au suʻesuʻe le metformin i isumu na aveʻesea le nicotine, na latou iloa ai na faʻamalolo ai le toesea o isumu.O a latou suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai e mafai ona faʻaaogaina le metformin e fesoasoani e taofi le ulaula.

11. Aafiaga anti-inflammatory
I le taimi muamua, o suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai e le gata ina mafai e le metformin ona faʻaleleia le mumū tumau e ala i le faʻaleleia o mea faʻapitoa e pei o le hyperglycemia, insulin resistance ma le atherosclerotic dyslipidemia, ae o loʻo i ai foi se aafiaga tuusaʻo.

O suʻesuʻega ua faʻailoa mai e mafai e le metformin ona faʻalavelaveina le mumū, aemaise lava e ala i le AMP-activated protein kinase (AMPK)-faʻalagolago poʻo le tutoʻatasi faʻasaina ole faʻaupu faaniukilia faʻailoga B (NFB).

12. Fa'aletonu le mafaufau
O tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Texas i Dallas ua latou faia se faʻataʻitaʻiga o le isumu e faʻataʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le mafaufau.Na latou faʻaogaina lenei faʻataʻitaʻiga e suʻe ai le aoga o le tele o vailaʻau.

O fa'ai'uga fa'ata'ita'iga ua fa'aalia ai o le togafitia o isumu i le 200 mg/kg le mamafa o le tino o le metformin mo le 7 aso e mafai ona toe fa'afo'i atoatoa ai le faaletonu o le mafaufau e mafua mai i le tiga.

Gabapentin, lea e togafitia ai neuralgia ma epilepsy, e leai sona aafiaga.O lona uiga o le metformin e mafai ona faʻaaogaina o se vailaʻau tuai e togafitia ai le faaletonu o le mafaufau i tagata mamaʻi e maua i le neuralgia.

13. Taofi le tupu a'e o le tuma
I nai aso talu ai, e tusa ai ma Singularity.com, na iloa ai e le au sikola mai le European Institute of Oncology o le metformin ma le anapogi e mafai ona galue faʻatasi e faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o totoa o isumu.

E ala i nisi suʻesuʻega, na maua ai o le metformin ma le anapogi e taofia ai le tuputupu aʻe o le tuma e ala i le PP2A-GSK3β-MCL-1 ala.O le suʻesuʻega na faʻasalalau i luga ole Cancer Cell.

14. E mafai ona puipuia macular degeneration
O Dr. Yu-Yen Chen mai le Taichung Veterans General Hospital i Taiwan, Saina talu ai nei na iloa ai o le aʻafiaga o le matua o le macular degeneration (AMD) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina le metformin e matua maualalo.O lo'o fa'aalia ai a'o pulea le ma'isuka, o le anti-inflammatory ma antioxidant functions o le metformin e iai se puipuiga i le AMD.

15. Pe mafai ona togafitia le pa'u o lauulu
O le vaega a Huang Jing, o se saienitisi Saina i le Iunivesite o Kalefonia, Los Angeles, na iloa o fualaau faasaina e pei o le metformin ma le rapamycin e mafai ona faaosofia ai le follicles o lauulu i le vaega malolo o isumu e ulu atu i le vaega o le tuputupu ae ma siitia le tuputupu ae o lauulu.O su'esu'ega fa'atatau ua lomia i totonu o le tusi talaaga a'oa'oga ta'uta'ua Cell Reports.

E le gata i lea, ina ua faʻaaogaina e saienitisi le metformin e togafitia ai tagata mamaʻi e maua i le polycystic ovary syndrome i Saina ma Initia, na latou matauina foi o le metformin e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o lauulu.

16. Toe fesuia'i tausaga olaola
Talu ai nei, o le upega tafaʻilagi aloaia a le lalolagi faasaienisi ma tekinolosi tusi talaaga "Natura" lomia se tala fou poloka.O lipoti o loʻo faʻaalia ai o se suʻesuʻega faʻapitoa i Kalefonia na faʻaalia mo le taimi muamua e mafai ona toe faʻafoʻi le uati epigenetic tagata.I le tausaga ua tuanaʻi, e toʻaiva volenitia soifua maloloina na faʻafefiloi le hormone tuputupu aʻe ma vailaʻau e lua o le maʻisuka, e aofia ai le metformin.A fuaina i le su'esu'eina o fa'ailoga i le genome o se tagata, ua pa'u i lalo o latou tausaga fa'aletino i le averesi o le 2.5 tausaga.

17. O vaila'au tu'ufa'atasi e mafai ona togafitia ai le kanesa o le susu e tolu-leaga
I ni nai aso talu ai, na iloa ai e le au taʻitaʻia e Dr. Marsha rich rosner o le Iunivesite o Chicago, o le tuʻufaʻatasia o le metformin ma le isi vailaʻau tuai, heme (panhematin), e mafai ona taulaʻi le togafitiga o le kanesa o le susu e tolu-leaga lea e matua lamatia ai le soifua maloloina o tamaitai. .

Ma o loʻo iai faʻamaoniga e mafai ona aoga lenei taʻiala mo le tele o kanesa e pei o le kanesa o le mama, kanesa fatugaʻo, kanesa uterine, kanesa prostate ma le leukemia myeloid acute.O su'esu'ega fa'atatau na fa'asalalauina i le pito i luga o le tusi talaaga Natura.

18. E mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o glucocorticoids
Talu ai nei, "The Lancet-Diabetes and Endocrinology" lomia se suʻesuʻega-o taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai i le vaega 2 faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, metformin faʻaaogaina i tagata mamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaleleia ai le soifua maloloina ma faʻaitiitia togafitiga glucocorticoid Aʻafiaga itu ogaoga.

O faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai e mafai e le metformin ona galue e ala i le protein metabolic key AMPK, ma o le faiga o le gaioiga o le faʻafeagai tonu lea o glucocorticoids, ma e mafai ona toe faʻafoʻi aʻafiaga e mafua mai i le faʻaaogaina tele o glucocorticoids.

19. Faamoemoe e togafitia le tele sclerosis
I le taimi muamua, o se au suʻesuʻe na taʻitaʻia e Robin JM Franklin o le Iunivesite o Cambridge ma lona soʻo Peter van Wijngaarden na lolomiina se tusiga i luga o le tusi talaaga "Cell Stem Cells" na latou maua ai se ituaiga faʻapitoa o sela tuai o neural e mafai ona toe faʻaleleia pe a uma togafitiga ma. metformin.I le tali atu i faʻailoga e faʻalauiloa ai le eseesega, e toe faʻaalia ai le malosi o le talavou ma faʻateleina le faʻafouina o le nerve myelin.

O lenei su'esu'ega o lona uiga o le metformin e fa'amoemoe e fa'aaogaina i le togafitia o fa'ama'i e le mafai ona toe fa'afo'isia neurodegeneration, pei ole tele sclerosis.


Taimi meli: Apr-21-2021